Hop til indhold

 

Hent linksamling fra oplægget (pdf)

 

Oplægsholder: Klaus Thestrup og Jacob Knudsen.

Målrettet til: Pædagogisk personale, ledere og konsulenter på dagtilbudsområdet.

Om oplægget

Leg med medier sker i en kombination af analoge og digitale læringsmiljøer, hvor en legende tilgang og børns perspektiver sættes i centrum.

Børnehaven, vuggestuen eller dagplejen er allerede et makerspace; et sted, hvor børn og pædagogisk personale sammen kan lege med medier. Der er sakse, papir og måske en tablet eller to. Der er plads på gulvet eller ved bordet til at bygge, fortælle og eksperimentere.

I oplægget demonstrerer Jacob Knudsen og Klaus Thestrup hvordan eventyr, sange og fortællinger kan bringes i samspil med alt lige fra robotter og led-spots til lacercuts. Her får I konkret inspiration, der er let at omsætte i eget dagtilbud. 

Om oplægsholderne

Klaus Thestrup

Klaus Thestrup (f. 1959) er lektor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet, hvor han bl.a. underviser på kandidatuddannelsen IT-Didaktisk Design.

Han er uddannet socialpædagog og dramaturg, og har desuden en master i børne- & ungdomskultur og en ph.d. i medieleg. Han har i en årrække undervist i drama på pædagoguddannelsen.

Han har skrevet en lang række artikler om eksperimenterende fællesskaber, åbne laboratorier og online undervisning igennem fleksible mødepladser på nettet.

Børnehaver har ofte været i fokus i hans praksisforskning.

Jacob Knudsen

Jacob Knudsen er udviklingskonsulent i Vejle Kommunes Dagtilbud og arbejder bl.a. med digital dannelse og kunst. Dette gennem udviklingsprojekter og workshops med børn, pædagoger og forskere. Her undersøges og introduceres bl.a. robotter, iPad apps, miniprojektorer, 360 graders kameraer, Makey Makey, LED spots og gammeldags teknologi.

Udgangspunktet er eksperimenterende fællesskaber og leg, fortælling og musik som bindeled og drivkraft.

Derudover arbejder han også med podcasts, dramatik og musik.