Hop til indhold

Tidspunkt: 8. november kl. 16-16.40.

Oplægsholdere: Merete Nordstrøm og Claus Riekehr Møller. 

Moderator: Frederik Lindhardt.

Målrettet til: Voksen- og efteruddannelse.

Om oplægget

Den øgede digitalisering af arbejdsmarkedet stiller nye krav til medarbejdernes kompetencer og til virksomhedernes omstillingsparathed. Nye arbejdsgange, øget automatisering, transformation fra fysisk håndværk til digitale produktionslinjer. I denne session skal vi høre, hvordan hhv. Lego og Vestas arbejder strategisk med denne problemstilling og høre om to konkrete læringsforløb, som forbereder dels virksomheden og medarbejderne på en ny fremtid. 

Tanken med sessionen er vidensudveksling mellem det private erhvervsliv og det formelle voksen- efteruddannelsessystem. 

Sessionen faciliteres af Frederik Lindhardt. Frederik Lindhardt er Partner og Director of Learning i Virtio - som rådgiver om og producerer digital læring og træning til private og offentlige virksomheder på tværs af brancher. Frederik er desuden vært på den populære podcast, Omstilling, der går tæt på læring, udvikling og digitalisering hos bl.a. Lego, Novo Nordisk og Telenor. Og så er han bestsellerforfatter og moderator på adskillige events. 

Om oplægsholderne

Merete Nordstrøm

Merete Nordstrøm arbejder ved LEGO som Global Learning & Development Manager, Production L&D og er ansvarlig for at sikre uddannelses- og udviklingsmuligheder for timelønnede medarbejdere hos LEGO System, primært i deres produktion og testområder i Billund.

Case

I en verden fyldt med forandringer stilles der store krav til medarbejderne om at kunne følge med kompetencemæssigt.

Hos LEGO System er der overalt i virksomheden stor fokus på bæredygtighed og innovative digitale løsninger, og dette reflekteres selvfølgelig også i vores produktion.

Så hvordan lykkedes vi med at sætte fokus på de timelønnede medarbejders udvikling gennem efteruddannelse, så de er klædt på til de teknologiske udfordringer de møder? Vi har sat ind på både tilgængelighed for den enkelte medarbejder ved en unik platform, som samler alle efteruddannelsestilbud, og ved at engagere lederne i at understøtte potentialet i udviklingen af medarbejdernes kompetencer.

Claus Riekehr Møller

Claus Riekehr Møller er CEO og partner i det visuelle kommunikationsbureau Cadpeople, som han var med til at skifte for 30 år siden i Aarhus. Claus sidder i bestyrelsen hos DI Digital og Vision Denmark og har særligt interesse for digitalisering af læring, AI, simulering og XR.

Det visuelle kommunikationsbureau Cadpeople hjælper virksomheder med digital marketing og digital læring. 

Case

Til showcasen bidrager Claus med casen ’Digital læring hos Vestas’. Vestas fremhæves som et eksempel på vigtigheden af kontinuerlig vidensoverførsel til medarbejdere. I en global verden er fordelene ved digital læring klare: opdatering af kompetencer på tværs af grænser, sikring af kvalitet, ensartethed, økonomiske besparelser og effektivisering af logistik. Casen er et eksempel på en opgave, som har ændret sig fra ”gear og bolte” til avancerede computere. Det vil sige, at servicemedarbejdere skal opgraderes for at kunne håndtere servicen af de nye møller. 

Selvom digital undervisning udfordrer traditionelle metoder, viser forskning, at læringsudbyttet matcher fysisk undervisning med undtagelse af hands-on opgaver. 

Sidst opdateret: 26. oktober 2023